www.good-stuff.se ©2007

 

Lackjobb

Jag har roat mig en del med att lackera min men även andras hojar genom åren. Som tur är har man ett gäng vänner som är korkade nog att låta mig lackera deras kraschkåpor. Lite har man väl lärt sig genom åren för det blir bättre och bättre tycker jag nog.

Först ut är mitt första försök då jag lackade om min TZ i garaget i Örebro. Resultatet såg helt ok ut på håll men höll inte för någon vidare granskning. Lacken var inspirerad av Yamahas TZ250 som den såg ut i 2003 års reklamblad.

Vidare gav jag mig på Björn Aronssons Yamaha R6 inför 2006 års säsong. Vet tyvärr inte vem som är fotograf men bilden är från Gelleråsen.

Näste man till rakning var Perra Sandström och hans babyblåa Suzuki. Den gjorde jag två år i rad, 2006 & 2007, och till andra året lade vi till lite svart vilket gjorde mycket för helheten. Inför 2008 års säsong valde Perra av förståeliga skäl att använda en annan lackerare, synd eftersom han numer kör en renrasig Yamaha. Bilden är tagen av Anders Bergstrand

Kan man inte vara snabb på banan får man vara snygg i depån är ett av mina lama motton/ursäkter så inför 2007 års säsong lade jag ner en del jobb på att få till ett utseende värdigt en riktig GP-racer. Inspirationen tog jag från Yamahas första 500 kubiks tvåtaktare (OW23) men eftersom vitt kändes som den säsongens modefärg valde jag den betydligt mer diaboliska färgen svart som grund. Mycket lyckat om jag får säga det själv. Bilden tagen av Torkel Börjesson.

Eftersom jag gillar tvåtaktare så var det en ära att få lackera Teddy (Ehrling) Okadas RS250R, trots att det är en Honda. Likt min första design är den inspirerad av hur 1996 års RS250R såg ut i HRCs produktblad. Resultatet blev kanon, nu när den fick dekaler, men inte så likt förlagan. Bilden av Bengt Johannesson/www.pargusbild.com

Den goda trenden med renrasiga GP-racers höll i sig inför året då jag lackerade Anders Kihlanders Aprilia RSV250. Inspirationen tog vi från Tetsuya Haradas Aprilia RSW500 från 2001. Döm själva om jag lyckades eller inte. Bilden är tagen av Perra Sandström/www.roadracingforumet.se

Inför årets höjdpunkt, LMS B-race, så lackade jag mitt andra kåpset och tank i en retroinspirerad lack. Nu har jag en svart och en vit uppsättning kåpor som båda ser riktigt bra ut.

 

 

 

Yamaha TZ-M 250

Motorcykeln »
Bilder och info om min motorcykel kommer att komma upp här snart.